Harry Potter

När den första Harry Potter-boken gavs ut på svenska var jag 11 år gammal. Jag var mitt i det som brukar kallas för bokslukaråldern, en period då barn läser väldigt mycket, och det stämde i allra högsta grad för mig. Jag fick Harry Potter och de vises sten i födelsedagspresent, och sedan den dagen är jag fast. Trots att jag idag är 26 år så älskar jag fortfarande Harry Potter. Det är enligt mig den bästa ungdomsserien som finns. Böckerna har verkligen allt.

harry potter

Jag vet att det har diskuterats en del om att J K Rowling har stulit idéer från andra, men ärligt talat så tycker jag att det kvittar. Hon är en en fantastiskt bra författare som verkligen har en gåva att skriva på ett sätt som gör att man hela tiden vill läsa mer, och hon har massor av fantasi. Även om karaktärer och platser må vara inspirerade av sådana som det redan har skrivits om så skulle hon ju knappast ha fått ihop sju tjocka böcker sprängfyllda av spänning och fantasi om hon bara hade plagierat andra.

Om någon annan har skrivit om ungefär samma sak innan så har de uppenbarligen inte gjort en lika bra bok. J K Rowling har nått framgång för att hon har skrivit bra böcker, och hon är värd alla framgångar! Alla författare inspireras av något. Pippi Långstrump är till exempel inspirerad av en annan flicka som hade en häst i köket och som skurade med borstarna på fötterna. Man måste få bli inspirerad, det är så idéer föds.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *