Magin på bibliotek

Jag jobbar som bibliotekarie och det är enligt mig det bästa jobbet man kan ha. Förutom möjligtvis författare då, men det ska mycket till innan man kan leva på sitt författarskap. Jag har älskat bibliotek sedan jag var barn. Jag minns hur roligt jag tyckte att det var att gå till biblioteket med mamma och bläddra bland böckerna i lådorna och välja ut de som såg roliga ut. Jag minns också hur häftigt jag tyckte att det var när jag blev lite äldre och kunde börja låna böcker från ungdomsavdelningen. Jag läste väldigt mycket och jag tyckte att det var så fantastiskt att man kunde låna böcker helt gratis. Det tycker jag fortfarande.

För mig är det en magisk känsla att vara på biblioteket. Visst, den är inte lika stark nu som den var då jag var yngre med tanke på att jag är på biblioteket varje dag när jag jobbar och det så att säga har blivit min vardag, men mycket av den finns fortfarande kvar. Biblioteket är en sådan fantastisk plats. Det finns en värld bakom varje pärm. Det är som ett universum av världar, och det är en källa till både kunskap och underhållning. När jag går runt bland hyllorna ibland kan jag nästan höra hur rockmusiken flödar ur Ozzy Osbournes biografi och hur Hogwartsexpressen tjuter från perrong nio och tre kvart i Harry Potter. Man känner sig aldrig ensam på ett bibliotek.

Jag gillar också stämningen som finns på bibliotek. Det här med att det ska vara tyst och lugnt på ett bibliotek gör att det nästan känns lite andäktigt. Man visar varandra och böckerna respekt på något sätt. Det gillar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *