Staketet från sagoböckerna

Har ni tänkt på hur ofta det i sagornas värld finns med staket? Det är många gånger så att det är ett självklart val kring bostäderna där huvudrollsinnehavarna bor. Jag har många gånger funderat på varför det är så, och saken är det att det inte är något unikt svenskt, utan något som många gärna använder sig av världen över. Det jag tror att det handlar mest om är en liten känsla av säkerhet och en markering av ens ägor. Det är alltså en form av statussymbol som visar på att ”det här är mitt” och jag har satt upp ett staket som både visar det och skyddar det.

Men staket kan såklart också ha fler orsaker än det jag nämnt ovan, speciellt i det riktiga livet. Så har det i alla fall varit för mig när jag fixade staket till min tomt. Jag gillar inte bara karaktärsdragen ovan utan också hur det ser ut med staket. Det är väldigt vackert, och det ger en fin inramning kring hela tomten, och det är faktiskt ganska lätt att få det gjort. I alla fall om man gör som jag gjorde.

Jag köpte nämligen staket färdiga för montering på Bygghemma. Det var verkligen smidigt att göra på det sättet, istället för att hålla på att krångla på det här viset:

Jag kan inte säga annat än att det var en befrielse att det var så lätt att sätta upp staketet, och att det samtidigt blev så fint som det blev. Det finns dessutom mängder av olika varianter som man kan välja på, så det är lätt att få det som man faktiskt vill ha det, utan att behöva krångla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *