The Lord of the Rings

lordoftheringsNär det gäller böcker som blir filmer så brukar jag alltid tycka bättre om böckerna. Jag tycker att man får en mycket större förståelse för berättelsen när man läser en bok än när man ser på en film, och dessutom påverkar det också att jag när jag ser en film baserad på en bok som jag läst redan har en uppfattning i mitt huvud om hur karaktärerna ser ut och så vidare, och när då filmen inte motsvarar det som jag har byggt upp i huvudet så blir det svårt att se dem som de ”riktiga” karaktärerna.

Det finns dock en bok där jag gillar filmen mer än boken, eller tre rättare sagt, nämligen The Lord of the Rings. Eller Sagan om ringen som trilogin heter på svenska. Jag har några gånger försökt läsa böckerna, både på svenska och på engelska, men jag har aldrig kommit till slutet. Jag har kommit så långt som till tredje boken en gång, men jag läste mer för att jag ville ha läst de här klassikerna än för att de var spännande att läsa. Så jag läste aldrig ut den sista boken.

Jag gillar helt enkelt inte böckerna, vilket är lite lustigt då jag fullkomligt älskar filmerna. Jag tycker att Peter Jacksons story är mycket bättre än J.R.R. Tolkiens. Så är det bara. Jag tycker att han har fångat det bästa, tweakat det så att det har blivit bättre, och uteslutit det som egentligen inte ger storyn något (som Tom Bombadill till exempel). Jag vet att många Tolkien-fans tycker att det är förfärligt, men jag tillhör inte den skaran. Det är tre helt fantastiska filmer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *