Välkommen till min blogg!

Varmt välkomna ska ni vara till det första inlägget i min nya blogg! Jag heter Nick och den här bloggen handlar om min stora passion för böcker. Jag älskar böcker och jag tror inte att jag skulle kunna leva om jag inte fick läsa.

Så vad är det då som är så härligt med böcker? För mig handlar det om det fantastiska i att kunna kliva in i en annan värld. Det är så fascinerande att det ryms en hel historia mellan två pärmar, och det är en historia som man blir inbjuden i. Om man jämför en bok med en film så kan man säga att man tittar på en film – men man upplever en bok. I en film blir man serverad allt och man är en åskådare, i en bok använder man sin egen fantasi och man kommer karaktärerna ända in på skinnet. Man står i världen istället för att stå utanför och titta på. Så är det i alla fall för mig.

Nu kanske det låter som att jag söker någon slags verklighetsflykt, och det är väl i och för sig till viss del sant, för alla söker ju det på ett eller annat sätt oavsett om det är böcker eller film eller Facebook eller dataspel. Men jag ser det inte på det viset utan jag vill hellre beskriva det som att jag sätter guldkant på mitt liv genom böckerna jag läser.

Jag hoppas att ni gillar min blogg, och ni får gärna kommentera det jag skriver. Nu kör vi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *